Suverén LM dostal pred príchodom do Prešova ďalšiu frčku v bundeslige

14.11.2008 Celý región

Prešov 14. novembra (TASR) - Pred vyše štyrmi rokmi sa hádzanári Tatrana Prešov postarali o senzačný debut v Lige majstrov.
V H-skupine vtedajší zverenci trénera Petra Hatalčíka vyrazili remízou 24:24 dych špičkovému bundesligovému tímu SG Flensburg-Handewitt. Už v nedeľu do metropoly Šariša zavíta HSV Hamburg - ďalší gigant zo súťaže úradujúcich majstrov sveta, ktorá sa spoločne so španielskou Asobal hrdí prívlastkom najkvalitnejšej ligy planéty.
Výsledok z prešovskej premiéry v naprestížnejšej klubovej súťaži na starom kontinente by pre tím kouča Rastislava Trtíka mohol byť výbornou inšpiráciou, aj keď jednoznačným favoritom je líder skupiny. Ten doposiaľ nestratil ani jediný bod a nemieni ich púšťať ani na palubovke slovenského šampióna. Hoci Tatran môže do duelu nastúpiť uvoľnene, bez tlaku a s miestenkou do osemfinále PVP vo vrecku, klubu z hanzového mesta nestačí skutočnosť, že je už istým víťazom skupiny. "Tím doktora Trtíka môže ešte stále skončiť na druhom mieste a postúpiť spolu s HSV do nadstavby LM, ak v poslednom kole prekvapí Kodaň. Hamburg musí preto spraviť všetko, aby nič nenechal na náhode a do nadstavbovej fázy si odniesol štyri body, " varuje oficiálna stránka HSV. Vo vynovenom modeli LM sa v druhej fáze v rovnakej nadstavbovej skupine ocitnú obidvaja postupujúci z každej základnej skupiny, no už sa znova nestretnú, pričom si prenášajú body i skóre zo vzájomných duelov.
Hoci Hamburčania v Lige majstrov kraľujú, v náročnej domácej súťaži zbierajú trpké ovocie olympijského leta. Keďže káder trénera Martina Schwalba sa podobá na výber hviezd sveta a legionári pochádzajú až zo šiestich špičkových krajín, musel Schwalb prípravné plány pred novou sezónou minimalizovať. Nahustený program reprezentantov sa podpísal aj pod vysokú maródku. V stredajšom zápase s Balingenom chýbali až traja majstri sveta Pascal Hens, Stefan Schröder a Oleg Velykyj, rovnako ako olympijský víťaz z Francúzska Bertrand Gille. Po prehre 26:28, ktorá bola už štvrtou v sezóne, sa ale hamburský kouč na absencie nevyhováral. "Áno, máme početné zranenia, ale náš káder má dosť veľa karátov na to, aby sa s tým vedel vysporiadať a rozhodnúť pre seba takýto zápas, " tvrdil Schwalb po zápase, ktorý ukotvil HSV až na 9. priečku tabuľky.
Prvé meranie síl vyznelo jednoznačne v prospech nemeckého klubu, ktorý doma zdolal zeleno-bielych 32:20. Odveta v Tatran Handball aréne by mohla mať v nedeľu (15.45) podstatne atraktívnejší priebeh.

Tabuľka D-skupiny pred 4. kole:
1. HSV Hamburg 4 4 0 0 133:100 8
2. FC Kodaň 4 2 0 2 125:120 4
3. Tatran Prešov 4 2 0 2 110:115 4
4. CZ Belehrad 4 0 0 4 97:130 0

Ďalší program v skupine:
5. kolo:
sobota, 15. novembra: FC Kodaň Handbold AS - RK Crvena Zvezda Belehrad (16.10)
nedeľa, 16. novembra: Tatran Prešov - HSV Hamburg (15.45)

6. kolo:
sobota, 22. novembra: Kodaň - Prešov (16.10)
nedeľa, 23. novembra: Hamburg - Belehrad (15.45)
 

Vyberte región